Terengganu FC (TFC) perlulah bersedia dengan helah Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam aksi timbal balik separuh akhir kedua Piala Malaysia di Stadium Sultan Ibrahim malam ini.

Dechi Marcel, pemain tengah import, mengakui skuad Sang Penyu bakal berdepan pelbagai kemungkinan beraksi di hadapan puluhan ribu penyokong fanatik skuad Harimau Selatan itu.

Walaupun begitu, Marcel tetap optimis peluang TFC menyekat kemaraan JDT belum tertutup walaupun keputusan aksi separuh akhir pertama memberi kelebihan kepada pasukan lawan.

“Kami masih ada harapan dengan syarat perlu fokus dan berjuang sehabis baik sehingga ke wisel penamat. Kami sedar banyak perkara berkemungkinan berlaku, namun tidak boleh biarkan ia menganggu tumpuan.

“Kekuatan TFC adalah apabila bermain sebagai satu pasukan seperti biasa dan itu yang akan kami lakukan untuk mendapat keputusan didambakan,” katanya ketika dihubungi ­Kosmo! di Kuala Terengganu semalam.

Marcel menambah, misi mereka adalah memburu kemenangan biar pun di laman lawan sekali gus mengulangi kecemerla­ngan mara ke final Piala Malaysia seperti yang pernah dilakukan pada edisi 2018.

Pemain kelahiran Ivory Coast itu juga percaya kejayaan mengejutkan JDT di Stadium Sultan Ibrahim dalam kempen Liga Super pada April lepas bukan lah mustahil untuk diulangi.

“Kami tetap menjangkakan tentangan sengit tuan rumah yang sudah tentu akan turun memburu tambahan jaringan.

“Begitupun, ia tidak bermakna kami akan menyerah kalah awal sebelum sepak mula aksi kedua separuh akhir,” ujarnya.

Marcel yang meledak dua gol dalam 18 penampilan Liga Super musim ini juga berjanji akan mempamerkan aksi cemerlang untuk mematahkan serangan dan mematikan langkah jentera tengah JDT pada perlawanan tersebut.

Sumber : Kosmo Online

Foto : The Photoshooterz