Fazly Mazlan, pemain pertahanan Sri Pahang yang juga merupakan bekas pemain kelab Johor Darul Ta’zim (JDT) terpaksa melupakan hasrat mengikuti kem latihan pusat Harimau Malaya di Johor Bahru.

Beliau telah disenaraikan untuk mengikuti latihan tersebut oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) namun terpaksa menolak dan melupakannya buat ketika ini. Ia akibat daripada kecederaan yang beliau alami ketika perlawanan akai Liga Super sebelum ini. 

Ketiadaan Fazly Mazlan digantikan dengan seorang pemain pertahanan Terengganu FC (TFC), Arif Fadzilah Abu Bakar berusia 25 tahun. 

“Dia dipanggil sebagai langkah berjaga-jaga ekoran kecederaan urat pelipat lutut yang dialami Fazly Mazlan ketika mewakili Sri Pahang FC menentang PJ City FC, Ahad lalu,” kata Cheng Hoe dalam sidang media.

Tidak diketahui situasi kecederaan Fazly Mazlan itu. Beliau beraksi bersama JDT sehingga tahun 2019 sebelum berhijrah ke Pahang pada tahun 2020. 

Fazly menjadi tonggak pertahanan Sri Pahang apabila diberi kepercayaan berada dalam kesebelasan utama kesemua lima perlawanan Liga Super musim ini.

Beliau beraksi sepenuh masa kesemua perlawanan kecuali perlawanan menentang PJ City di mana beliau terpaksa dikeluarkan pada minit ke-36 akibat kecederaan pelipat lutut.

Semoga Fazly cepat pulih daripada kecederaan tersebut dan berjaya mendapat panggilan beraksi bersama skuad Harimau Malaya nanti.