Penyerang Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid kelihatan sebak ketika bertemu dengan pemilik kelab itu, Tunku Ismail Sultan Ibrahim di Johor Bahru, hari ini.

Ianya mungkin pertemuan terakhir pemain kebangsaan itu dengan Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ) sebelum pemain berusia 23 tahun itu berlepas ke Portugal malam ini.

Menerusi video ringkas yang dimuat naik melalui akaun Facebook rasmi JDT iaitu, JOHOR Southern Tigers mengenai pertemuan itu, TMJ dilihat cuba menenangkan Safawi yang menyertai kelab JDT sejak 2017.

Selamat Maju Jaya kepada Safawi. Saya berdoa semoga anda berjaya. Pintu kelab JDT sentiasa terbuka untuk Safawi. This is…

Posted by JOHOR Southern Tigers on Saturday, October 3, 2020

“Jangan sedih, kuatkan semangat dan saya doakan semoga berjaya. Apa-apa call (hubungi),” kata Tunku Ismail.

“Hantar sampai ke liflah, kalau boleh sampai airport (lapangan terbang) pun saya pergi. Terima kasih untuk semuanya Safawi. Jangan lupakan kita (JDT), jaga diri baik-baik.”

Safawi Rasid akan menyertai kelab Liga Portugal, Portimonense SC dan perlawanan menentang Sabah di Stadium Sultan Ibrahim malam tadi menjadi aksi terakhir dia bersama JDT.

Malah, menerusi kenyataan ringkas di Facebook sama, TMJ membayangkan ia bukan pengakhiran buat Safawi bersama JDT.

“Selamat Maju Jaya kepada Safawi. Saya berdoa semoga anda berjaya. Pintu kelab JDT sentiasa terbuka untuk Safawi. This is not the end, it’s only the beginning (Ini bukan pengakhiran, ia hanya permulaan),” katanya.

Sumber : Berita Harian

Foto : JOHOR Southern Tigers