Safawi Rasid, penyerang Kelab Johor Darul Ta’zim (JDT) dan skuad Harimau Malaya, telah memuatnaik gambar di Instagram berdiri di depan kereta mewah. Ianya menimbulkan tanda tanya kepada peminatnya.

Melalui akaun Instagram peribadinya, Safawi mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin, kepada semua peminat dan pengikutnya. Namun apa yang menjadi dan mencuri tumpuan adalah kereta Porsche bewarna merah. Ia dipercayai koleksi terbaru miliknya.

View this post on Instagram

SHRMZB . #kitajagakita #semogaistiqomah

A post shared by SAFAWI RASID (@safawirasid29) on

Safawi juga turut memberi pesanan kepada semua peminat agar sentiasa menjaga kesihatan dan diri masing-masing serta keluarga ketika pandemik Covid-19 masih lagi menular di dalam negara.

“SHRMZB (Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin) #kitajagakita #semogaistiqomah,” kata pemain berusia 23 tahun itu, yang baru sahaja menerima anugerah ‘Gol Lencongan Terbaik Liga Juara-Juara AFC’.

Baca juga : Sudah 12 Trofi, Safawi Masih Belum Puas

Gambar berkenaan mendapat sukaan sebanyak 96,739 kali sejak pukul 12 tengahari tadi. Posting Safawi itu turut mencuri tumpuan dan komen daripada pemilik pasukan JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim di status berkenaan.

“Hebat Anak Terengganu. Sentiasa bersyukur dan kerja keras,” kata Tunku Ismail, diikuti dengan beberapa tanda suka serta komen balas dari beberapa peminat pemain berkenaan.

Tidak mustahil Safawi Rasid mampu memiliki Porsche merah itu kerana kehebatannya, kemahirannya, gajinya dan yang paling penting kewangan majikannya (JDT) amat kukuh berbanding dengan pasukan lain.

Selain dari kewangan yang kukuh, kelab KDT juga memiliki barisan pengurusan yang terpuji dan diiktiraf AFC. Ini yang amat-amat dicemburui oleh pengurusan dan pemain pasukan lain termasuk di rantau Asia Tenggara lain.

Artikel Asal : Harian Metro

Baca Lagi : Gol Lencongan Safawi Dibawa Ke PUSKAS ?