Malam ini akan berlangsung perlawanan ketiga Liga Super Malaysia 2020. Pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) akan bertandang ke Stadium Kuala Lumpur, Cheras menentang pasukan PDRM pada pukul 9.00 malam.

Dalam perlawanan sebelum ini, perlawanan kedua menentang pendatang baharu, UiTM FC, JDT berjaya menang tipis 2-1 di Stadium Sultan Ibrahim. Gol-gol JDt dijaringkan oleh Diogo Santo dan Nazmi Faiz Mansor.

Namun penjaring gol kemenangan Johor Darul Ta’zim (JDT), Nazmi Faiz Mansor enggan diangkat sebagai wira apabila jaringannya pada minit ke-70 memastikan kemenangan 2-1 menewaskan UiTM FC pada aksi Liga Super, di Stadium Sultan Ibrahim, semalam.

Malah Nazmi menganggap kemenangan yang diraih hasil kerjasama berpasukan dan tidak mungkin dia dapat melakukan bersendirian tanpa sokongan rakan sepasukan sepanjang 90 minit perlawanan.

“Di awal 15 minit babak pertama beraksi dengan baik. Tapi selepas kami menjaringkan gol untuk mendahului UiTM FC 1-0, rentak permainan kami mula perlahan dan kerap hilang bola. Situasi itu menjejaskan rentak permainan sebenar JDT.

“Apa yang boleh saya katakan, kami akan perbaiki lagi kelemahan sepanjang perlawanan itu biarpun meraih tiga mata namun kami tidak boleh cepat berpuas hati kerana banyak lagi harus diperbaiki untuk memantapkan corak permainan,” katanya.

Dalam perlawanan itu, Nazmi Faiz beraksi di posisi sayap kanan bagi menggantikan Safawi Rasid yang direhatkan dan persembahan pemain itu tampak tidak kekok tatkala kerap melakukan gerakan berbahaya yang mengundang cemas di benteng skuad The Lion Troops.

Dia dilihat begitu teruja selepas tersenarai dalam kesebelasan utama dan ia penampilan kedua buat dirinya beraksi dalam perlawanan kompetitif selepas diturunkan kerika menentang Suwon Bluewings pada aksi Liga Juara-Juara Asia (ACL), baru-baru ini.

“Tidak kisah posisi mana yang diarahkan oleh jurulatih (Benjamin Mora), yang penting berada dalam skuad utama dan komited 100 peratus dalam perlawanan itu.

“Saya bersyukur kerana dapat membantu JDT meraih kemenangan namun saya tidak boleh cepat berpuas hati dan perlu memperbaiki kelemahan diri untuk aksi seterusnya,” katanya.

Carta LS2 – Berita Bolasepak Terkini

JDT berada di tangga kedua di belakang pasukan Melaka dan hanya dibezakan oleh beza jaringan gol sahaja. JDT berpeluang merampas takhta liga dari Melaka sekiranya memenangi perlawanan mala mini dengan jaringan selesa dan juga sekiranya Melaka seri atau tewas di tangan Felda United.

Jadual LS3 – Berita Bolasepak Terkini

Melaka akan bertandang ke Stadium Tun Abdul Razak, Jengka menentang Felda United pada hari esok, 11 Mac 2020.

Perak di tangga ketiga manakala Sabah keempat. Empat pasukan berkongsi mata (4 mata) iaitu Perak, Sabah, PJ City dan Selangor.

Foto : The Photoshooterz