Safawi Rasid mengejar misi berganda sebelum musim Super League berakhir.

Pemain sayap Johor Darul Ta’zim (JDT) mahu membantu kelab meneruskan perlawanan mereka tanpa kalah dan berharap dapat meningkatkan jaringan golnya musim ini. 

Dengan catatan tujuh gol setakat ini, pemain kebangsaan itu menanti perlawanan menentang City Petaling Jaya hari ini dan Terengganu pada hari Jumaat (19 Julai) dengan harapan tinggi itu.

Kedua-dua perlawanan tersebut akan dimainkan di laman sendiri, Stadium Larkin.

Safawi, yang menjaringkan gol terakhir ketika menentang Selangor pada 19 Jun, dijangka akan beraksi selepas pulih daripada influenza.

“Saya tidak dapat bermain menentang Kuala Lumpur minggu lepas kerana saya masih belum pulih. Saya kini berasa lebih baik dan bersedia untuk bertindak semula.” kata pemain berusia 22 tahun itu.

“Saya mempunyai dua perlawanan untuk mencapai sasaran. Ia sangat bagus jika saya dapat melakukannya, tetapi bagi saya, keutamaan adalah kejayaan pasukan. “

Perlawanan hari ini sepatutnya dimainkan pada 10 Julai tetapi ditangguhkan pada 16 Julai. Juara Liga Super 2019 meminta penangguhan selepas kebanyakan pemain mereka turun dengan influenza.

Safawi menambah bahawa mereka mempunyai peluang yang baik untuk menamatkan musim tanpa kalah.

“Kami telah melakukan sebelum ini pada 2016 dan tidak ada sebab mengapa kami tidak dapat melakukannya lagi. Dan kita akan bermain di kubu kita sendiri.

“PJ City adalah pasukan yang banyak bertahan dan boleh menimbulkan masalah dengan serangan balas mereka. Bukan sahaja pertahanan kita harus berada dalam keadaan bersedia, pemain lain juga mesti membantu. “

Ditanya mengenai pendapat tentang bagaimana prestasinya musim ini, Safawi berkata ia mungkin lebih baik.

“Dalam bola sepak, anda tidak boleh berpuas hati. Saya tahu dan macam-macam boleh terjadi.

“Saya sentiasa mencari jalan untuk memperbaiki diri saya. Bagi pasukan kami, kami sangat konsisten dan itulah sebabnya kami memenangi liga.

“Musim bola sepak belum berakhir. Masih ada Piala Malaysia. Kami memenanginya pada tahun 2017, dan kami mahu memenanginya semula. “

JDT memenangi kejuaraan liga keenam berturut-turut apabila mereka menewaskan Melaka 2-1 pada 26 Jun.

Terjemahan dari : The Star