Johor Darul Ta’zim (JDT) yang berhasrat untuk mengekalkan rekod tanpa kalah mereka akan menentang PJ City FC di Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos di Larkin dalam aksi pusingan LS20.

JDT yang menghuni tempat teratas dengan 52 mata, berbaki dua perlawanan lagi untuk melengkapkan kempen tanpa kalah Liga Super buat kali kedua selepas musim 2016.

PJ City FC, di bawah kendalian K. Devan mempunyai tugas berat untuk mengakhiri rekod tanpa kalah JDT dalam saingan liga di Larkin sejak tahun 2013.

“Sekarang ini, kami barada di ambang musim kedua tanpa kalah dan saya percaya kesemua pemain fokus untuk mencapai misi ini,” kata pengurus pasukan Luciano Figueroa.

Safawi Rasid telah menjaringkan tiga gol dalam empat perlawanan terakhir di laman sendiri manakala Nazmi Faiz Mansor telah menyumbang dua gol dan satu bantuan gol dalam tiga perlawanan terakhirnya.

Namun begitu, pertahanan tengah Brazil, Mauricio digantung satu perlawanan dan Adam Nor Azlan dijangka berganding dengan Aidil Zafuan di bahagian tengah pertahanan.

PJ City FC akan menghadapi cabaran yang susah dengan rekod yang kurang baik baru-baru ini, dengan hanya satu kemenangan dalam lima perlawanan terakhir.

Dipetik dari : Malaysia Football League