“Saya teruja melihat pembangunan bola sepak di Johor dan ternyata ia semestinya daripada Tunku Ismail Sultan Ibrahim (Tunku Mahkota Johor) yang mempunyai minat mendalam dalam sukan ini. 

“Ini adalah satu pengalaman berharga (bermain di Johor) dan saya harap peminat yang hadir semalam berpuas hati dengan aksi dipamerkan,” kata Robert Pires.

Saya teruja melihat pembangunan bola sepak di Johor dan ternyata ia semestinya daripada DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail…

Posted by JOHOR Southern Tigers on Monday, July 1, 2019

Robert Pires adalah bekas pemain Perancis dan Arsenal yang merupakan antara 12 lagenda bola sepak dunia yang menyertai Perlawanan Amal ‘JDT All Stars’ yang berlangsung di Stadium Larkin pada Ahad lepas.

Robert Pires turut hadir ke Pusat Latihan Padang Seri Gelam, di sini, bagi menjayakan Klinik Kejurulatihan bersama Akademi JDT selain beramah mesra bersama lebih 200 peminat yang hadir.

Menurut Pires lagi, pembangunan pasukan JDT boleh dilihat sebagai model boleh digunakan kelab bola sepak lain di rantau ini.

Manakala menurut bekas bintang Perancis, Louis Saha yang turut serta dalam Perlawanan Amal itu jelas teruja dan menyifatkan peluang diberi untuk bermain di Johor sebagai satu pengalaman berharga.

“Meskipun saya tidak mengikuti rapat perkembangan bola sepak Malaysia termasuk JDT, keputusannya bersetuju menjayakan perlawanan amal ‘JDT All Stars’ adalah tidak sia-sia.”

“Semalam saya bermain di Stadium Larkin, hari ini bertemu peminat dan menjayakan Klinik Kejurulatihan bersama Akademi JDT, memang sangat mengujakan.

Semalam saya bermain di Stadium Larkin, hari ini bertemu peminat dan menjayakan Klinik Kejurulatihan bersama Akademi…

Posted by JOHOR Southern Tigers on Monday, July 1, 2019

“Kemudahan dan aset yang ada memang terbaik dan ada kelas tersendiri, sememangnya mampu menarik ramai pemain luar tertarik berhijrah ke sini,” katanya ketika ditemui, di sini, hari ini.

Mereka buat pertama kali menjejakkan kaki ke Johor, apatah melihat sendiri pembangunan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) menjadi pengalaman baharu buat beberapa pemain legenda dunia.