Perlawanan Amal JDT All-Stars yang diadakan di Stadium Tan Sri Dato ‘Haji Hassan Yunos di Larkin semalam berjaya mengumpul kutipan RM680,000 yang akan disumbangkan kepada beberapa pertubuhan kebajikan.

Perlawanan itu, yang menampilkan beberapa bekas pemain kelas dunia, berakhir dengan JDT TMJ menewaskan JDT Rest of the World, 9-5.

Sebanyak RM600,000 daripada dana itu dikutip melalui penjualan 17,000 tiket, manakala baki RM80,000 disumbangkan sendiri oleh pemain dan pengurusan kelab Johor Darul Ta’zim (JDT).

Antara organisasi yang menerima sumbangan adalah Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor dan Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia.

Perlawanan ini juga menyaksikan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menyampaikan sumbangan peribadi sebanyak RM200,000 kepada Persatuan Bulan Sabit Merah.

Florent Malouda menjaringkan gol untuk JDT TMJ pada minit ke-6, ke-11 dan ke-66, manakala enam lagi gol dijaringkan oleh Robert Pires (13’ dan 44’), Marco Materazzi (3), Tunku Mahkota dari Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim (23’) David Trezequet (ke-50) dan Diogo Santo (ke-89).

Untuk JDT Rest of the World, dua gol disumbangkan oleh Rivaldo (43’ dan 46’) dan satu oleh Louis Saha (penalti minit 21’), Edgar David (58’) dan Claudio Caniaggia (59’).

Selain pemain bola sepak, rapper Joe Flizzow juga bermain untuk JDT Rest of The World.

Sumber : Free Malaysia Today

Foto : The Photoshooterz