Penyerang Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid mahu mengembalikan segera rentak kemenangan apabila bertemu Selangor dalam perlawanan Liga Super hari ini.

Laluan Harimau Selatan menghampiri gelaran Liga Super yang keenam berturut-turut telah dikejutkan oleh PKNP di Manjung pada Jumaat lepas apabila mereka diikat seri 1-1.

JDT, yang hanya memerlukan tiga lagi kemenangan daripada enam perlawanan untuk merebut gelaran, mempunyai pertemuan sukar apabila menentang Giants Merah di Stadium Larkin malam ini.

Selangor, yang menduduki tempat ketiga dalam kedudukan liga, memenangi perlawanan terakhir mereka menentang Kuala Lumpur 2-1. Namun JDT mempunyai rekod dan kelebihannya sendiri kerana mereka belum pernah tewas di laman sendiri dalam Liga Super sejak 2013.

JDT unggul dengan mendahului 12 pasukan Liga Super dengan 40 mata selepas 16 perlawanan. Safawi bertekad untuk melebarkan jurang ke atas pesaing mereka dan mengekalkan rekod laman mereka.

“Kami mempunyai 35 perlawanan tanpa tewas dan kami tidak akan membiarkan Selangor merosakkannya,” kata Safawi, 22 tahun.

“Saya tidak mahu memberi alasan tetapi saya agak keletihan ketika bertemu PKNP selepas bermain dalam perlawanan kelayakan Piala Dunia.

“Kami juga tidak bernasib baik kerana beberapa percubaan kami terkena palang gol.

“Bagaimanapun kami akan mempertajamkan lagi serangan dan  lebih segar untuk permainan malam ini. Kami tidak mahu mengecewakan peminat kami.

“Selangor sentiasa menjadi ancaman, kita tidak boleh mengambil perlawanan ini sambil lewa. Ia akan menjadi satu lagi perlawanan yang sukar.

“Mereka juga mempunyai senjata dan mahu merebut tempat kedua liga. Oleh itu kita mesti berhati-hati.

“Kami akan bermain seperti biasa, mengikut pelan dan arahan yang dirancang serta berharap dapat melaksanakannya dengan baik.

“Saya harap saya dapat menjaringkan gol. Sasaran peribadi saya adalah untuk mendapatkan gol serta membantu rakan membuat jaringan dalam setiap perlawanan. 

Artikel penuh : The Star

Foto : The photoshooterz