Saksikan pertembungan antara Johor Darul Ta’zim (JDT) bertemu Kedah malam ini, Ahad, 26.05.2019, 10.00 malam di Stdium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin.

Berikut, kami kongsikan bersama siaran secara langsung melalui live facebook. Perlawanan ini juga disiarkan secara langsung di iflix.
h

Barisan kesebelasan utama JDT : Farizal Marlias, Adam Nor Azlin, Afiq Fazail, Diogo Luís Santo, Gonzalo Cabrera, S. Kunanlan, Hariss Harun (C), Leandro Sebastian Velezquez, La’Vere Corbin-Ong, Safawi Rasid, Maurício dos Santos Nascimento

Simpanan :
Izham Tarmizi, Syamer Kutty Abba, Akhyar Rashid, Azrif Nasrulhaq, Nazmi Faiz, Fadhli Shas, Syafiq Ahmad

Johor DT berada di tangga teratas dengan 36 mata dan mencatat rekod belum kalah selepas selesai 14 perlawanan dalam Liga Super Malaysia. Mereka telah memenangi 11 dan seri 3 perlawanan dengan kelebihan 10 mata berbanding pencabar terdekat Pahang FA.

Carta Liga LS15

Dalam perlawanan malam ini, Safawi berasa tidak sabar untuk bertemu Kedah.

“Pertembungan menentang Kedah adalah aksi terakhir sebelum rehat selama hampir dua minggu dan ia perlawanan penting bagi kami dan tidak boleh melepaskan peluang untuk mencipta kemenangan di laman sendiri.” kata Safawi.

“Kami juga harus berwaspada dengan corak permainan Kedah yang kita tahu mereka dibarisi pemain hebat. Namun semangat saya dan rakan sepasukan selain semangat penyokong JDT akan cetus motivasi kepada kami memberi persembahan terbaik.