Jaringan gol kedua Johor Darul Ta’zim (JDT) dan gol kemenangan ketika menentang PKNS FC Jumaat lepas oleh Diogo Santo mendapat liputan dari media sukan dari Brazil (www.lance.com.br)

Dalam laporan berita tersebut, wartawan sukan itu juga menyatakan penglibatan dan sumbangan Diogo Santo kepada JDT dalam saingan Liga Super Malaysia. 

Diogo Santo menyertai JDT pada awal musim ini yang sebelum ini menjadi penjaring terbanyak Liga Thai 1 mewakili pasukan Buriram Utd.

Diogo juga turut menjadi penjaring terbanyak JDT setakat ini dengan jaringan sebanyak 10 gol mengatasi Gonzalo Cabrera (8 gol). Ia diikuti oleh Safawi Rasid (6 gol).

“É importante ser artilheiro, mas meu principal objetivo é ser campeão. Os prêmios individuais são consequência do trabalho da equipe e dos títulos. Agora restam oito jogos e o fundamental é seguirmos evoluindo.”

Bermaksud : 

“Adalah penting untuk menjadi pencetak gol terbanyak, tetapi matlamat utama saya adalah menjadi juara. Anugerah individu adalah akibat kerja pasukan dan tajuk. Sekarang lapan perlawanan kekal dan kunci adalah untuk terus berkembang.” kata Diogo 

Ikuti laporan berita selanjutnya di : https://m.lance.com.br/futebol-internacional/artilheiro-superliga-malasia-diogo-brilha-triunfo-jdt.html