Skuad Johor Darul Ta’zim (JDT) tetap positif dalam memberikan aksi terbaik pada perlawanan Liga Juara-Juara Asia (ACL) 2019 menentang juara bertahan, Kashima Antlers di Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin malam ini.

Jurulatih JDT, Benjamin Mora berkata, biarpun menghuni tangga tercorot Kumpulan E dan hanya berbaki dua perlawanan lagi, secara teknikalnya JDT masih berpeluang untuk layak ke peringkat sete­rusnya.

“JDT akan tetap positif dan sekiranya berjaya menampilkan aksi cemerlang di laman sendiri pada malam ini, tidak mustahil skuad Harimau Selatan mampu layak ke pusi­ngan seterusnya kerana secara matematik, JDT masih lagi memiliki peluang.

“Bagaimanapun, apa yang penting pada malam ini (malam esok) ialah memberikan aksi yang dapat memberi kepuasan kepada para penyokong dan pihak pengurusan,” katanya pada sidang akhbar di Hotel Thistle, Johor Bahru semalam.

Mengulas mengenai pemain yang diturunkan malam ini. Mora memberitahu, pemain yang cergas sudah tentu menjadi keutamaan untuk beraksi pada malam nanti.

“Sudah pasti, pemain terbaik akan diturunkan pada malam ini. 

Bagaimanapun, terdapat pemain tonggak seperti Farizal Marlias yang mengalami sedikit kecederaan, namun dia kini sudah 80 peratus pulih.

“Pada masa sama, kita juga perlu mengekalkan kecergasan para pemain bagi menghadapi perlawanan penting pada liga domestik dalam masa yang singkat,” ujarnya.

Dalam pada itu, kapten skuad Harimau Selatan, Hariss Harun berharap rakan-rakan sepasukannya bersedia bagi menghadapi pasukan hebat seperti Kashima Antlers.

“Seperti kita tahu, Kashima Antlers merupakan sebuah pasukan yang mempunyai strategi taktikal dan fizikal yang kuat.

“Justeru, kesediaan rakan-rakan sepasukan bagi menghadapi perlawanan ini amat pen­ting bagi memastikan JDT dapat bersaing pada malam nanti,” katanya.

Sumber : Kosmo Online