Belum lama selepas facebook rasmi Johor Southern Tigers mengumumkan pelepasan Aaron Niguez, kini keluar satu lagi berita hangat dari Kelab Johor Darul Ta’zim (JDT).

JDT secara rasminya telah mengumumkan pengambilan semula Leandro Velazquez ke JDT. Beliau sebelum ini pernah bermain dengan JDT II dan sedikit masa dinaikkan pangkat ke JDT untuk bersaing dalam Piala AFC.

Leandro Velazquez merupakan seorang penyerang dari negara Argentina dan pernah melakar sejarah Harimau Selatan apabila gol tunggal beliau telah menjulang nama JDT sebagai juara Piala AFC 2015 melawan Istiklol FC.

Skuad JDT Juara Piala AFC 2015

Gol kemenangan dari Leandro itu juga telah memahat sejarah JDT sebagai kelab pertama dari Zon Asia Tenggara yang pernah menjuarai Piala AFC. Rekod tersebut masih belum dapat dipecahkan lagi sehingga sekarang.

Leandro Velazquez kini sedang berada di Johor Bahru dan akan membuat penampilan pertama (debut) kedua untuk JDT selepas pada tahun 2015 menentang Melaka United pada Sabtu, 23 Februari ini di Stadium Larkin

Velazquez telah pun menandatangani kontrak bersama JDT sebelum tarikh tutup jendela perpindahan pemain yang pertama semalam, Rabu, 20 Februari 2019.

Kredit Foto : Johor Southern Tigers