Haziq Nadzli, penjaga gol Johor Darul Ta’zim II (JDT II) adalah antara wira JDT II malam semalam apabila berjaya menyelamatkan pintu gol JDT II dibolosi lagi dalam perlawanan Liga Premier 2019 antara JDT II dan UKM FC.

Perlawanan berkesudahan dengan kemenangan kepada JDT II 2-1 terhadap UKM FC di Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang (MPPG). Gol-gol JDT II dijaringkan oleh Muhamad Ghaddar dan M. Kumaahran.

Ervin Boban, jurulatih JDT II ternyata lega dengan kejayaan pasukannya dan mencatat dua kemenangan berturut-turut. Beliau turut berkata setiap pemain yang beraksi malam itu patut dipuji kerana komitmen yang tinggi yang ditunjukkan selepas mereka beraksi cemerlang menewaskan naib juara Piala Cabaran musim lalu itu.

“Kami hampir kehilangan mata penuh selepas skuad kendalian Sulaiman Hussin nyaris menyamakan kedudukan pada minit-minit akhir perlawanan.” kata Ervin Boban menurut laporan dari Berita Harian.

“Mujurlah kecekapan penjaga gol, Mohd Haziq (Nadzli) pantas menutup ruang dan mengelak gawang dibolosi pada minit akhir perlawanan. Saya kagum dengan semua pemain yang beraksi dalam perlawanan itu kerana mereka memberikan persembahan cukup cemerlang.

“Seperti yang saya katakan musim lalu, ia berulang musim ini apabila setiap perlawanan diharungi JDT II amat sukar. Anda sendiri lihat bagaimana UKM FC memberi tentangan sengit namun mereka tidak bernasib baik apabila tewas dalam aksi itu

Menurut Ervin Boban lagi, kehadiran semula Nicolas Fernandez telah menguatkan lagi barisan tengah yang jelas dikuasai JDT II. Beliau akan terus berada dan diperlukan dalam skuad JDT II untuk aksi seterusnya menentang Perlis.

JDT II akan bertandang ke Perlis untuk perlawanan ke-3 Liga Premier 2019 selepas ini.

Disamping itu, jurulatih UKM FC tidak dapat menyimpan rasa kecewa beliau terhadap mutu pengadilan terutama pengadil Abang Azharudin Abdullah yang telah melayangkan kad merah kepada kapten mereka, Mohd Akmal Md Zahir yang didakwa mengasari Mohammed Ghaddar

“Kami menentang pasukan dibarisi pemain berpengalaman namun kami sudah cuba sedaya upaya untuk mengimbangi kekuatan pasukan itu, kami terpaksa terima hakikat tewas pada aksi berkenaan,” tambah Sulaiman.

Kredit Foto : The Photoshooterz