Tahniah kepada pasukan Johor Darul Ta’zim II (JDT II) yang berjaya mencatat kemenangan tipis 2-1 menentang pasukan UKM FC di Stadium Perbandaran Pasir Gudang malam tadi.

Kemenangan tersebut juga adalah kemenangan berturut-turut JDT II dalam dua perlawanan pertama Liga Premier 2019. Sebelum ini, JDT II melakar kemenangan terhadap Sabah di Stadium Likas juga 2-1 pada Sabtu lepas.

Dengan kemenangan tersebut, JDT II Berjaya mengumpul 6 mata penuh dan berada di bawah Terengganu II FC yang turut mengumpul 6 mata dan jaringan dan bolos yang sama. Kedudukan TFC II dan JDT II adalah sama dari semua segi dan boleh dianggap berkongsi tangga atas liga. Ini merupakan satu pencapaian yang cemerlang bagi JDT II walaupun masih terlalu awal untuk menceritakan prestasi JDT II ini.

Gol-gol JDT II dijaringkan oleh Muhamad Ghaddar dan S. Kumaahran pada minit ke 19 dan 55.. Manakala gol UKM FC dijaringkan oleh K. Reuben pada masa tambahan separuh masa pertama.

Ghaddar meraikan gol pertama JDT II – The Photoshooterz

Muhamad Ghaddar walaupun sudah dianggap veteran namun beliau masih berbisa dengan membuat rembatan padu tepat ke penjuru kiri gol UKM FC menewaskan penjaga gol Daniel Wafiuddin. UKM FC kemudian menyamakan kedudukan melalui K. Rueben pada masa tambahan.

Pada 42 minit perlawanan, pasukan UKM FC terpakasa bermain dengan 10 pemain apabila kapten mereka, Mohd Akmal Md Zahir telah dilayangkan kad merah oleh pengadil Abang Azharudin Abdullah kerana melakukan terjahan keras terhadap Ghaddar.

Kumaahran penjaring gol kedua JDT II. Foto The Photoshooterz

JDT II akan bertemu Perlis di kangar pada hari Jumaat, 15 Februari nanti dalam perlawanan minggu ke-3 Liga Premier 2019. Kini hanya 3 pasukan sahaja yang masih mengekalkan rekod tanpa kalah iaitu JDT II, TFC II dan Negeri Sembilan.

Kesebelasan Utama JDT II :
Haziq Nadzli, Bruno Soares, Amirul Hadi Zainal, Lucas Elias Ontivero, Nicolás Fernández, Kumaahran Sathasivam, Fazly Mazlan, Shakir Shaari (C), Mohammed Ghaddar, Hasbullah Abu Bakar, Dominic Tan Jun Jin.

Simpanan :
Samuel Somerville, Che Rashid Che Halim, Adib Zainudin, Saarvindran Devandran, Rozaimi Abdul Rahman, Hariz Kamarudin, Fahmi Faizal