Malam ini perlawanan persahabatan dan juga ujian buat pasukan JDT apabila berhadapan dengan pasukan dari kelab Singpura, Home United.

Disamping perlawanan ujian buat JDT, para penyokong juga berpeluang menyaksikan buat pertama kali aksi penain import baharu JDT seperti Aaron Niguez, Mauricio dan Diogo Santo. Tidak ketinggalan juga aksi pemain sensasi JDT musim ini iaitu Akhyar Rashid.
Penyokong JDT sudah tentu tidak akan melepaskan peluang malam ini kerana berita kemasukan mereka sebelum ini amat membuat mereka teruja. Lebih-lebih lagi abang Saul Niguez (Aaron Niguez) dan Diogo Santo yang turut mendapat rating yang tinggi dikalangan penyokong dan media masa.
Apakah kelibat dan penampilan mereka dapat mengajak penyokong memenuhi stadium malam ini ? Apakah reaksi para penyokong JDT setelah menonton aksi mereka ? Apakah mereka berpuas hati ?
Bagaimana pun tidak banyak yang kita boleh harapkan malam ini kerana ia sekadar perlawanan persahabatan. Ia amat berbeza dengan perlawanan kompetitif seperti Liga Super nanti.
Anda sudah berada di stadium ?
Selamat menonton. Tunjukkan kita pun boleh, bukn hanya Perlis sahaja.